J.P.Roos J P Roosin kunnallisvaaliblogi Uudessa Suomessa

Loka-Laitinen ja korruptio

En yllättynyt kun kuulin juuri Loka-Laitisen olleen puolisonsa kanssa Yli-Saunamäen kestityslistan ykkösiä. Mieshän oli aikoinaan tunnettu siitä, että hän kirjoitti roskaa ay-liikkeestä lähinnä työnantajien mutta myös oikeistodemarien laskuun. Sen jälkeen kun hän lensi ulos Helsingin Sanomista, niin hän on kirjoitellut vain yleistä roskaa kelpo kolumnistin tapaan, Jyrki Lehtolan vanhempana ja väsähtäneempänä kumppanina (Lehtolankin nimi varmaan vielä putkahtaa esiin). Hän on vihannut erityisesti yliopistoihmisiä ja muuta sivistyneistöä, mikä aina silloin tällöin on minua hämmästyttänyt, mutta ei hämmästytä enää. Meillähän ei ole varaa kestitä häntä, niin tottakai hän juuri meitä haukkuu. En ole kyllä häntä pitkiin aikoihin jaksanut lukea, mutta joku voisi katsoa onko hän koskaan pilkannut syöttäjiään ja juottajiaan. En usko.
Ei ole mikään ihme että myös journalismikorruptio elää ja voi hyvin, siinä missä poliittinen korruptio. Toinen ei voi elää ilman toista. On hienoa, että Novan konkurssi tuo tällaistakin tietoa esiin. Olisi tärkeää että koko lista syötetyistä ja juotetuista journalisteista tulisi julki. Ja on muuten aika koomista, että Katainen pääsee kertomasta oman puolueensa korruptiosta sillä verukkeella että ei voi pettää lahjoittajien luottamusta. Entä äänestäjien luottamus? Ja sellainen lahjoittaja joka ei voi julkisesti ilmoittaa tukevansa kokoomusta on hyvin epäilyttävä lahjoittaja, varsinkin kuntatasolla. Joko hän tietää, että asiakkaat eivät innostuisi jos tietävät hänen tukevan kokoomusta tai sitten hän tietää että lahjoituksen varsinainen tarkoitus näkyisi liian selvästi. Kokoomus on toki juuri se puolue, jonka raha-asiat ovat edelleen pahimmin hämärän peitossa. Kannattaa muistaa, että kokoomuksen selvityksissä on mukana vain puolueen saama suora tuki. Ehdokkaiden saamat tuet tai erilaiset epäsuorat kanavat puuttuvat kokonaan. Ja Lasse Lehtistäkään ei ole tässä yhteydessä vielä mainittu. Hänhän on sekä poliitikko että toimittaja, taattu kokoomuksen mies (joskin virallisesti toisessa puolueessa) ja Loka-Laitisen kaveri. Syntymäpäiväjuhlat ovat muuten aika hyviä korruptioindikaattoreita. Lasse Lehtisen juhlakirja kertoo melko avoimesti siitä, miten Lehtinen politiikassa ja journalismissa on toiminut. Ja Kanervan megajuhlat olivat alun alkaenkin todella vastenmielinen ilmiö, josta saattoi olla varma että juhlija ei ollut niitä maksanut.

PS  Kanerva puolustautuu sillä, että eihän hän ole mitenkään voinut auttaa Novaa. Mutta entäpä jos Nova-tuki olikin kiitosta jo saaduista palveluksista? Ja sijoitusta tulevaisuuteen. Kanervahan oli tuolloin vielä aktiivinen ulkoministeri ja puolueen harmaa eminenssi...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Tapani Joensuu (nimimerkki)

:-)

Lokapa hyvinkin.

Käyttäjän angelikaalander kuva
angelika alander

"Nomen est omen", pätee hyvin Loka-Laitiseen. Hyvä kirjoitus :D

JPR: Tässä tapauksessa tosin nimi tarttui Laitiiseen ihan omilla ansioilla: hän oli ammattimainen loanheittäjä joka välitti aikoinaan kaikkein valheellisimmatkin juorut ay-liikkeen piiristä Hesarin palstoille. Silloin Hesari oli vielä tervehenkinen julkaisu :D

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Olen aina jaksanut ihailla, ihmetelläkin, Lokan ammatillista
otetta ja asiantuntemusta korruptioon ja lahjontaan.
No nyt ei tarvitse enää ihmetellä. Hänellähän on - ZIZZOZ,
sisäpiirin tietoa asiasta.

Käyttäjän jproos kuva
J P Roos

Näitä 70-luvun kaunojaan purkavia professoreita näyttää kuitenkin olevan vielä enemmän. Käypä vilkaisemassa Kauppalehden ja Hesarin keskustelua "ehdotuksestani" nimittää Timo Harakka Suomen Pankkiin. En viitsi sanoa nimiä, mutta tyyli oli hyvin tuttua. Olen muuten itse kerännyt tosiaan aineistoa siitä, missä entiset 70-lukulaiset ovat. Eniten heitä on/oli valtionhallinnossa.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

SOSIALISMI, PORVARISVEIKKOJEN PAINAJAINEN.

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

KARENSSI TYÖTÄ VIEROKSUVILLE PORVAREILLE.

Loka-Laitinen on näpertelijä.

Käyttäjän jproos kuva
J P Roos

Minulta on myös kysytty olinko tosissani ehdotuksestani että Timo Harakka voisi olla hyvä Suomen pankin pääjohtaja. Vastaus on kyllä ja ei. Tietenkään Harakkaa ei nimitettäisi jos hän hakisi, mutta tosiasia on, että hän on vähintään yhtä pätevä tehtävään kuin Erkki Liikanen, jonka ansiot edellisen laman aikaansaamisessa ovat lähes yhtä huomattavat kuin Islannin valtionpankin pääjohtajan ansiot Islannin romahduksessa.

Käyttäjän jproos kuva
J P Roos

Täytyy nyt vielä linkata Laitisen tuoreeseen juttuun josta sain vinkin eräältä kaverilta:
http://www.iltalehti.fi:80/kolumnistit/20090815100...

Aika (itse)paljastava juttu!

Toimituksen poiminnat