J.P.Roos J P Roosin kunnallisvaaliblogi Uudessa Suomessa

Julkisuuden kirous ja maahanmuutto!

Tämä olkoon kaikkein lyhyin postaukseni: tarkistin Google Analyticsista blogini lukijatiedot. Minulla on ollut n 3500 vierailua blogissani kolmen viime postauksen aikana. Yhdessä niistä oli lukijoita vajaat 3000, kahdella muulla n 2-300. Arvasitte oikein: maahanmuutto vetää lukijoita kuin kärpäsiä! Mistä tämä kertoo: se on aihe joka kiinnostaa Uuden Suomen lukijoita, se on aihe joka kiinnostaa noin 3000 ihmistä jotka seuraavat sitä mm. Uudessa Suomessa, se on Halla-ahon tuleva äänimäärä eduskuntavaaleissa (tosin minulla on joitakin lukijoita jopa USA:ssa tai Kanadassa ja Intiassa...). Kommentteja oli huomattavasti vähemmän joten varoitukseni kiukkuisten kommenttien sensuroinnista ovat auttaneet.

Tämän postauksen lukijamäärä? Ehkä 200. Mutta jos panisin otsikkoon vaikkapa lisäyksen "ja maahanmuutto", niin lukijamäärähän kasvaisi huikeasti!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Tjaa-a.
Voi johtua myös siitä, että maahanmuutto on noussut poliittiseen keskusteluun varsin jakavaksi ja yleistä mielenkiintoa herättäväksi aiheeksi, sellaiseksi johon jokaisella on mielipide.

Kiukkuisten kommenttien puute johtuu enemmänkin siitä, että juttusi ovat Keralassa suoritettuine halla-aholaisanalyyseineen saavuttaneet ainakin hommalaisten parissa sellaista huumoriarvoa että jos käyt lukemassa heidän foorumiaan, niin huomaat siellä varsin edustavan otoksen keskimääräisestä lukijastasi ja tavasta johon suhtautuminen oman jatkuvan halla-ahorummutuksesi myötä kääntynyt. Ketjussa hauskat kuvat näkyy olevan ensimmäisillä sivuilla ainakin joitain manipulaatioita ajatuksiisi liittyen.

En tunne google analyticsin toimintaa tarkemmin, niin en tiedä sen kirjausperusteita, mutta jossain tapauksissa hajaosumia voi tulla vaikka kuinka ihmeellisistä maista joskaan ne eivät tarkoita samaa kuin artikkelin lukijat.

Käyttäjän munkisto kuva
lauri munkisto

Voi johtua myös siitä, että ns. "maahanmuuttokriittiset" eivät osaa ajaa asiaansa ja/tai heidän asialleen ei ole tilausta netin ulkopuolella. Siksi kaikki toiminta rajoittuu lähes tai täysin kokonaan propelli päässä tuijotettavaan kottaraisenpönttöön.

Silloin onkin luontevaa, että nimenomaan netissä avatut maahanmuutto-otsikot vetävät puoleensa väkeä, jolla ei ole elämää netin ulkopuolella tai joilta puuttuu kyky toimia asiallisesti ja vakuuttavasti netin ulkopuolella (ei sillä että toiminta netin sisäpuolellakaan yleensä kovin asiallista olisi).

Edes Halla-aho ei osaa viedä sanomaansa netistä ulos. Hän kirjoittaa vain netissä, ja sielläkin nykyään kai entistä varovaisemmin. Hänkin on koneeseen kadonnut.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

Jeps... lukija ennätykset rikkotuivat itselläni jutussa:
http://parviainen.blogit.uusisuomi.fi/2009/03/05/v...
sen jälkeen palattiin taas normaali lukemiin.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Olet aivan oikeassa. Tietyn tyyppiset otsikot keräävät aina paljon kommentteja. Joskus tuntuu siltä, että jonkun sortin yhdenasianliikkeet pyrkisivät järjestäytyneesti valtaamaan kommenttipalstat. Sitten ovat vielä kaikenlaiset humoristit, mutta ei tässä bloggaamisessa kannata kovin herkkähipiäinen olla.

Ikävää on se, että asiallista keskustelua syntyy harvoin.

Käyttäjän jproos kuva
J P Roos

Partaselle: Siitä on aikaa kun olen viitsinyt käydä hommalaisten sivuilla. Se on jotenkin niin täydellisen pimeää tekstiä, että jos siellä minusta saadaan jotain huumoria irti, niin tätä täytyy tervehtiä ilolla. Tuskin kuitenkaan ymmärtäisin tuotakaan huumoria, niin kuin en ole ymmärtänyt Halla-ahonkaan hauskoja ja analyyttisen teräviä tekstejä oikealla tavalla ...

Toimituksen poiminnat