Lunta tupaan

Tuli kirjoitettua hölmö kirjoitus perussuomalaisten ulkonäkö-ongelmista. Siitä nousi aikamoinen äläkkä jolle nyt ei mahda mitään. Olen todella pahoillani siitä mitä kirjoitin.

Olen itse joissakin kysymyksissä samaa mieltä persujen kanssa. Emme ole EU:n emmekä euron ystäviä. Mutta toisaalta taas tämä persujen ulkomaalais- ja islamviha on vastenmielistä ja typerää. Ja heidän herkkyytensä kritiikille on uskomatonta. Kirjoitukseni oli tarkoitus sohaista juuri tätä, mutta meni liian pitkälle. 

Joissakin kommenteissa kuitenkin oltiin sitä mieltä että Muhammed-pilakuvat eivät olleet mitään verrattuna minun kirjoitukseeni ja että nyt ollaan saman tien menossa kaasukammioihin. Eli pikkuisen persuille (ja eräille yksityisaajattelijoille) ominaista ylireaktiota. Mutta sain mitä ansaitsin. 

Se mitä en kuitenkaan hyväksy on perussuomalaisille ominainen tapa ampua puskista. Minulle on soiteltu salaisista numeroista, nimettömät tyypit kirjoittavat rankkoja uhkailuja, julkaisevat pois vetämäni tekstin Iltalehden verkkokeskustelussa, julkaisevat osoitetietoni ”jotta ihmiset voisivat tulla kertomaan mielipiteensä suoraan minulle”, kaikki tietysti ehdottoman nimettömyyden suojissa. Miten olisi ottaa vastuu tekemisistään omalla nimellään? Varsinkin silloin kun tarkoitus on vahingoittaa vastapuolta. 

Niklas Herlin on juuri nyt kirjoittanut asiasta hienosti blogissaan (Peruslook-pahempaa tulossa). Tosiasia kuitenkin on että myös Uuden Suomen blogisivuilla käydään aika villiä keskustelua. Jos olisin tehnyt ilmoituksen jokaisesta törkeästä kommentista jonka olen saanut niin siihen olisi mennyt kaikki aika. On erittäin hyvä ettei täällä enää kirjoitella nimimerkillä,  mutta sehän ei tietenkään estä hölmöjen tekstien julkaisemista – niin kuin se omani oli. 

jproos
Vasemmistoliitto Helsinki

olen sosiaalipolitiikan emeritusprofessori ja ehdokkaana kunnallisvaaleissa (ehdokasnumero 99). Kannatan hyvinvointivaltion säilyttämistä ja kehittämistä, eroamista euroalueesta ja EU:n liittovaltiokehityksen pysäyttämistä. Vastustan kaikenlaista kansalliskiihkoisuutta ja syrjintää etnisen alkuperän, sukupuolen ym. perusteella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu